Eilen oli osakunnalla nauhanjakoillalliset - uudet osakuntalaiset muuttuivat fukseista civiksiksi saaden samalla oman osakuntanauhansa. Ja jälleen kerran parhaat pippalot olivat keittiössä...:) On se hassua, miten hauska on tarjoilla ja jopa tiskata hyvien tyyppien seurassa, yksinhän se on yhtä tuskaa! Muutenkin pitkästä aikaa muisti, miksi ihmeessä siellä viettää aikaansa (sitä miettii aika-ajoin, hmm..:)). Kaikki iloiset ihmiset ympärillä, joista lähes jokaisen kanssa pelkästä oleilusta tuli tosi hyvälle tuulelle. Tuntui hyvältä tuntea kuuluvansa johonkin, olla osa jotain suurempaa.

Liikuttavinta kuitenkin oli se, että juhlapöydässä istui myös juuri 90-vuotta täyttänyt professori, 70-vuotta sitten osakuntaamme liittynyt herrasmies. Eräs kaverini totesi, että on pelottavaa tavata noin viisas ihminen. Tottahan se on, 90-vuodessa on ehtinyt kokea yhtä jos toista - ja oppia valtavasti. Liikuttavaa oli kuunnella jälleen hänen kertomustaan fuksineitosesta, jonka oli tavannut osakunnalla toisena opiskeluvuotenaan ja jonka kanssa yhdessä he olivat jakaneet seuraavat 58-vuotta. Onnellisina. Siinä vaiheessa, kun illan lopussa hän nousi tuolille seisomaan (!!!) hieman haparoivin elein, olin jo aivan myyty. Tuollaisia ihmisiä pitäisi olla enemmän!

Ja juhlista toisiin. Pitäisi lähteä pikkuhiljaa yksiin vuosijuhliin edustamaan. Itse kutsun tätä nyt vuosijuhlaexcursioksi, opintomatkaksi, joka kuuluu vuosijuhlamestarin velvollisuuksiin...:) Menen vieraaksi vähän kertaamaan mitä kaikkea vuosijuhlanjärjestämisessä pitää muistaa. Pelottaa, kun en enää osaa vanhoja tansseja, toivottavasti en joudu tanssimaan. Huijui! Tunnen oloni muuten hieman mustaksi leskeksi, mustassa hameessa, mustassa topissa, mustassa huivissa, mustissa kengissä ja mustan käsilaukun kera. Kunnon surupuku! Haukotus. Tänään jätän kyllä jatkot väliin, pakko nukkua enemmän ensiyönä. Vaikka eilen olikin hauskaa, niin viimeisen lautasen tiskaus klo 02.15 jätti jälkensä. Hohhoijaa! Ja eihän sitä nyt heti tulloin jaksanut lähteä taksia etsimään, ei tietenkään. Miksi sitä ei ikinä opi??!

Viikonlopun jatkoja kaikille!