Massu ihan pallo taas, mutta kerrankin hyvästä syystä...

Leivoin ihanaa pinaattileipää, ja namsk, söin sitä ihan liikaa. Pakko laittaa teille se resepti, on otettu Saara Törmän kirjasta "Saa vaivata". Suosittelen. Sekä kirjaa, että leipää :) Kirjassa myös mitä mainioin omena-/raparperipiirakan ohje. Tykkään.

Elikkäs tarvitset:
reilut 5dl kylmää vettä, 1 pss kuivahiivaa, n. 1 dl pakastepinaattia, 2.5 tl suolaa (joo, oikeesti tosi paljon, ei maistunut musta silti liian suolaiselle) ja n. 16 dl hiivaleipäjauhoja (laitoin sämpylä, kun ei muita kaapista löytynyt).

Sitten vaan kaikki ainekset sekaisin, jauhot vikana. Ja jauhojahan kannattaa aina lisätä vähitellen ettei tuu liian tujua taikinaa. Sitten alustetaan taikinaa, eli käsi sinne kulhoon, mitä kauemmin jaksat sitä parempi sitko ja maku. Joku 10 minuuttia on jo tosi hyvä. Kun taikina tuntuu hyvältä ja irtoaa kulhon reunoista pitää se peittää ja antaa kohota vähintään 3 tuntia (tässä välissä taitoin vuosijuhlaohjelmaa ja lauluvihkoja toisella puolella Helsinkiä ja join lasin viiniä). Sitten vaan leivotaan neljäksi leiväksi taikinaköntti ja annetaan kohota liinan alla (n.1h, itse kohotin vartin, oli jo lähes yö) ja paistetaan uunissa, aluksi 275 astetta ja kymmenen minuutin, minkä jälkeen lämpötila lasketaan 175 asteeseen ja paistetaan kunnes leipä on kypsää (=kumisee kun pohjaa koputtaa).

Ihan taivaallisen hyvää. Ja naurettavan helppo tehdä. Voisikohan joku keksiä leipädieetin, voisin alkaa sille heti...:) Luit muuten oikein, tuohon leipään ei käytetä rasvaa, että ei se nyt hirveän epäterveellistä ole. Suolaa tosin on kamalasti, hmm...:S