Voi höh, nyt alkaa tämä terveellinen elämä tökkiä ihan urakalla - eilen olin juhlissa, joissa tarjottiin tuoretta leipää, punajuurifetapiirakoita, hernetahnaa, punajuurisuklaakakkua (!!!), banaanisuklaakakkua (!!!), rahkaomenakakkua, pusuja, sangriaa...ym. herkkuja. Oijoi ja voioi. Kiitos ihanille emännille ja isännälle. Lisäksi eilen P tarjosi minulle meksikolaisia nakkipiiloja, eli koverrettua sämpylää, joka oli täytetty tulisella nakkikastikkeella :D Niillä oli joku hieno nimi, jonka jo unohdin - hyviä olivat kuitenkin. Samoin seljankukkamehu niiden kanssa, kilttiä, että toinen ruokkii harvinaisilla herkuillaan myös minut.

Tänä aamuna oli sitten pakko (pikkuisen päänsärkyisenä), tehdä leivän päälle hummus-tyyppistä hernetahnaa - ihan parasta herkkua, jonka olemassa olon unohdan aina aika-ajoin. Elikkäs sauvasekoittimella sekaisin 1 prk säilykekikherneitä, n.2 rkl sitruunamehua (laitoin limeä, koska ei ollut sitruunaa), n.2 rkl tahinia, valkosipulia, suolaa ja pippuria. Laitoin vähän myös basilikaa, koska minusta se on niin hyvää... ah, tämä vaan toimii sämpylöiden tai patongin kanssa!

Lisäksi uunissa muhii uuniriisipuuro, jota olen himoinnut viikon.

Terveellinen elämä alkaa siis taas tämän ruoantäyteisen viikonlopun jälkeen - ensi viikonlopun herkkuja odotellessa.