Tänä kesänä päätin lukea edes muutaman kirjan. Ennen luin aina, se oli lempiharrastukseni kirjastoissa ravaamisen lisäksi. Nykyisin jaksan hädintuskin lukea tenttikirjat ennen tenttiä. Siksi näiden kahden ohuen opuksen lukeminen oli minulle lähes saavutus :)

Susanna Alakoski: Svinalängorna


859819.jpg

Susanna Alakosken kirja Svinalängorna on voittanut Ruotsissa Augustprisetin vuonna 2006 ja kaverini, joka oli vaihdossa Göteborgissa kehui sitä. Niinpä päätin tarttua tähän ruåtsinkieliseen opukseen (jonka lähes joka kymmenes sana on suomea). Kirja kertoo Suomesta Ruotsiin töiden (ja paremman elämän) perässä muuttaneen perheen ja etenkin sen tyttären tarinan. Kirja oli mielenkiintoinen ja ei kauhean vaikeaa ruotsia, koska minäkin sen sain luettua. Joten jos joskus iskee halu lukea jotain ruotsiksi niin siinä hyvä vaihtis.
"...sedan fick Tipu ungar. Vi dränkte alla utom en som var randig liksom Tipu. Den fick för enkelhetens skull heta Puti. Kattungarna dränktes på löpande band men vi sparade en ny Tipu eller Puti varje vår."

Paulo Coelho: Like the Flowing River

859824.jpg

Toinen lukemistani kirjoista... Paulo Coelhon Like the Flowing River on kokoelma yhden maailman myydyimmän kirjailijan novelleja ja artikkeleja, joita hän on julkaissut eri lehdissä. Tämän kirjan ostin lentokoneeseen Irlannista, kun unohtui luettava kotiin. En ole aiemmin lukenut mitään Coelhon kirjoja, mutta kommentit ovat olleet ihan ookoo tai se nyt on sellainen populisti. Ehkä pitäisi lukea se Alkemisti niin ymmärtäisi tämän miehen suosion. Uskonto on aika vahvasti esillä hänen kirjoituksissaan ja tarinat pitävät usein sisällään jonkun opetuksen siitä kuinka pitäisi elää tai elämästä... Kyllä tämän nyt lukee ja tiedän ihmisiä, jotka varmasti tykkäisivät tästä ihan sikana :)

" "When I first saw you up in the sky, I fell in love with you too" said the dune. "But if you transform your lovely white hair into rain, you will die." "Love never dies," said the dune. "It is transformed and besides, I want to show you what paradise is like." And he began to caress the dune with little drops of rain, so that they could stay together for longer, until a rainbow appeared. The following day, the little dune was covered in flowers. Other clouds that passed over, heading for Africa, thought that it must be part of the forest they were looking for and scattered more rain. Twenty years later, the dune had been transformed into an oasis that refreshed travellers with the shade of its trees. And all because, one day, a cloud fell in love, and was not afraid to give his life for that love."