Eilen oli viron tentti. Noh, jotain sanoja kirjoitin väärin (se on Jaanuar, ei jaanuari, Veebruar, ei februari...jne), mutta muuten meni aika hyvin. Yllättävää että puolessa vuodessa on voinut oppia jo jotain. Osaan kysyä nimeä, osoitetta, neuvoa reittejä, kysyä reittejä, ostaa kahvia, varata hotellihuoneen, ostaa bussilipun, kysyä aikatauluja, kellonajat, kertoa matkustamisesta, taivuttaa verbejä preesensissä ja imperfektissä, konditionaalin, käskymuodot, kysymyssanat ja jotain vähäistä sanojen taivuttamisesta yksikössä... Eli oikeastaan en osaa vielä paljon mitään. Osaan sanoja tosi vähän. Kuitenkin se on ollut  yksi tämän syksyn parhaista kursseista! Se mitä minun piti sanoa oli, että minun vironopettajani on ihana nainen.

Aina iloinen, pieni, kovaääninen, nauravainen, innostava, vitsikäs ja sydämellinen (= hyvä opettaja). En tiedä kehunko häntä liikaa, omasta mielestäni en. Virolaisittain puhutun suomen kielen kuunteleminen, kuorossa kolmekertaa toistetut sanat "HotELLi, HotELLi, HotELLi" ja hänen vitsinsä ovat piristäneet jokaista torstaiaamuani syksyn ajan...:) Eilen eräs meistä opiskelijoista toi hänelle pienen laatikon käsintehtyä suklaata viimeisen opetuskerran kunniaksi ja hän liikuttui. Hän myös kertoi, että opiskelijapalautteen lukeminen on  vuoden paras päivä - en ihmettele. Ei hänelle voi sanoa mitään pahaa! (Vaikka peruskurssista on jäljellä puolet, niin alan harkita jatkokurssia vakaasti... samoin Tarton kesäyliopiston parin viikon tehopläjäystä.)

Mitäs muuta - serkkuni harkitsee hakemista meidän laitokselle opiskelemaan. Vähän hauskaa, voidaan  tehdä suvustamme kuuluisa kotitalousopettajasuku, sitten meitä olisi jo kolme...;) Tällä viikolla käytiin Ikeassa. Kahdet pikkujoulut takana (+ yhdet pukkijoulut), glögiä juotu jo vähän liikaa. (Oletteko huomanneet, että uudessa glögimaustepussissa on puolet rusinaa?? Huijausta!) Sain pikkujoululahjaksi saippuavillaa - kätevää, tätähän ei minulla ollutkaan. Ensi viikon maanantaina on iso tentti, johon alan lukea ihan-heti-kohta. Ensi viikolla myös itsenäisyyspäivä, juhlat ja pienen miehen näkeminen. JEEE! (Vielä kun se poika löytää tiensä synttärijuhlistaan bussiin ja laivaan ajoissa, niin olen tosi tyytyväinen...!!)

Ja hei, olettehan huomanneet, että Kätevä emäntä tulee uusintana? Ekaa kertaa harmittaa ettei ole sitä telkkaria!