Tämän päivän
käytökseni on ollut omituista. Jopa itsestäni. Ensiksi viherpeukaloin
ja istutin siivoamastani paikasta nyysimäni (tosin ihan luvan kanssa)
palmunpoikasen. Sellaisen arviolta 3 metriä korkean palmun alla oli
vauvapalmu, ja mä sain sen. Toivottavasti ei kasva kovin nopsaa,
pelkään herääväni eräänä aamuna 17.5 neliömetrin suuruisesta
viidakossa. Hui. Ja sitten äsken aloin neuloa. Molemmat ovat täysin
ei-minämäistä käytöstä. Olen aina ollut tosi surkea käsitöissä ja tämä
on jo kolmas neuleprojektini tänä syksynä, ja yleensä en jaksa
multaakaan kauaa kuopsuttaa. Lisäksi olen kuunnellut kaksi päivää
Ylioppilaskunnan laulajien cd:tä. Siis minä. Mieskuoromusiikkia. Tämä
on outoa, vaikka itse sanonkin.
Ihana kahvin tuoksu, taidanpa hakea kupillisen kahvia.
Käytiin kaverini kanssa tänään syömässä päärakennuksella ja juteltiin
mm. siitä, millaista on mennä syömään kenenkään luokse näin alaa
opiskelevana. Ihmiset, jotka ovat laittaneet ruokaa kymmeniä vuosia,
eivät yhtäkkiä enää osaa laittaa ruokaa ja kaikissa asioissa (kuten
perunoiden keitossa :)) täytyy kysyä neuvoa tällaiselta
"ammattilaiselta"! Ja tämä reaktio tapahtui heti kun pääsi
yliopistolle, vaikka ei olisi kerennyt opiskella päivääkään! Kukaan ei
myöskään enää osaa laittaa HYVÄÄ ruokaa, vaan aina ruoka on "vaan
tälläistä, kelpaakohan tää nyt sulle". Uskokaa pois, olen onnellinen
aina, jos saan jonkun valmiiksi laittamaa ruokaa - ja aina se myös
kelpaa...:) Myös paprikan peseminen on joskus aivan ylitsepääsemätön
projekti, jos touhuan jotain samassa keittiössä. Olen tosi iloinen
siitä, että tätä nykyä kaverini ovat lopettaneet tämän - johtuukohan
tämä kenties siitä, että kun on tarpeeksi monta kertaa ärähtänyt, että
"KÄYTÄ MIELIKUVITUSTASI, LEIKKAA SE KURKKU IHAN MITEN TAHDOT!", niin he
eivät enää uskalla avata suutaan...:) Ei sillä, mielelläni annan
vinkkejä siitä, miten asiat voi tehdä helpoiten, sillä aika paljon
aikaa keittiössä viettäneenä sitä on
myös oppinut jotain. Kuitenkaan paprikan pesemisessä ei ole sitä yhtä
ja ainoaa oikeaa tapaa...:) Ruoanvalmistus on pitkälle soveltamista.
Toisaalta, voiko osata soveltaa ennen kuin tietää edes yhden hyvän
tavan toimia. Tätä tulee mietittyä aika usein peruskoululaisten tunteja
suunnitellessa (esim. tarvitseeko kertoa miten sipuli pilkotaan vai
luotetaanko siihen että he selviävät siitä jotenkin).
Erään saksalaisen sananlaskun mukaan "Keittotaito on rakkauden,
innostuksen ja maustamisen yhdistelmä" ja siihen tahdon itse uskoa...:)
Innokas kokki on aina paras kokki! Ihana on muuten myös se reaktio,
jonka aiheuttaa kehumalla jonkun kaverin laittamaa ruokaa - "Oho,
"ammattilaisen" mielipide! Saanko kertoo ton mun äidille?!" Hehee.
Tokitoki...:) Ja onhan se riemastuttavaa, että joku vanha kaveri
soittaa edes kysyäkseen, että kuinka kuumassa uunissa makaronilaatikko
pitää paistaa ja voi vastata, että "175
asteessa tunti, jos on enempi aikaa niin sitten 150 asteessa, koska
tällöin kananmunan proteiinit koaguloituvat tasaisesti ja
makaronilaatikon rakenteesta tulee pehmeä ja hyvä, eikä rakeinen ja
vetinen. Oliko vielä jotain muuta asiaa, rakas?". Silloin sitä tuntee olevansa tosi hyödyllinen, kävelevä keittokirja...:)
torstai, 24. marraskuu 2005
Kommentit