En ole vielä kyennyt selaamaan kalenteria, enkä purkamaan reppua. Lähinnä olen nukkunut tässä yhden vuorokauden putkeen. Vappukuulumiset tässä.

Miinukset:

1)Patsasmellakat (- ei siis todistettu mitään rähiköintiä, mutta Tartossa nähtiin yksi ulos baarista heitetty venäläinen ja tosi isänmaallisia eestiläisiä laulamassa ja juhlimassa baarissa sen jälkeen)
2)Perutettu sunnuntaiaamun laivamatka
3)Väärään bussiin ostetut matkaliput ja lisähinnan maksaminen vaihtaessa (tämän teki mukanamme ollut nuorimies, tajuttiin lippujen olevan väärään bussiin heti kun ne käteemme saatiin, greit. Maksettiin 5 euroa lisähintaa tämän vuoksi, argh.)
4)Melkein-törmääminen-peuraan-bussilla-oli-muuten-läheltä-piti-situation!
5)Oho, katos. Laivamatka peruttu myös toiseen suuntaan, argh. Äkäisiä puheluita Linda linesille.
6)jäätävän KYLMÄ vappuaatto (ohjelmassa mm.piknik ja grillailua, katsottiin lopulta ikkunasta kun pojat grillasi meille)
7)Yksi kadonnut kamera.
8)Mielenkiintoinen hinta-tasojen ero akselilla tallinna-tarto (takson lähtöhinta tallinnassa 45eekkiä, tartossa jotain 15 eekkiä)
9)"Mielenkiintoiset hetket" ummikkoeestinkielisen äitykän seurassa (hymyilin...!)
10)Ihme kukkotappelut - näin E:n juttelevan erään miehen kanssa, näköjään jotain erimielisyyksiä ja kun sen jälkeen hän tuli minun luo ja laittoi käden ympärille, niin tämä toinen mies seurasi ja laittoi käden toiselta puolelta ympärilleni. Sitten he tuijottivat toisiaan pahasti eivätkä puhuneet mitään toisilleen (minä siinä välissä hieman hämmentyneenä) ja sitten joku E:n kaveri joutui tulemaan siihen väliin kommentoimaan jotain, että "se taitaa tykätä tuosta tytöstä ihan oikeasti, voitko lähteä menemään?!". Kiiiva.

Plussat:

1)Tallinnassa oli järkyttävän rauhallista, kun ei näkynyt edes suomalaisia kännisiä turisteja.
2)Tallinnassa näkyi enemmän poliiseja kuin ikinä missään, joten ei kyllä pelottanut.
3)Laivamatkat saatiin vaihdettua.
4)Kaikkien hirmukivojen kavereiden näkeminen. Snif. Tavattiin myös eräs osakuntalaisemme, joka on Tartossa vaihdossa tämän kevään. Oikeasti se on hassua, että joka kerta näkee vanhoja kamuja sieltä ja löytää uusia. Oih. Sellainen pikkuriikkinen tytsy (ehkä 8v) tuli kyseleen multa kaikkee, että "enkö oikeesti osaa eestiä ja saako hän katsoa jotain tavaroitani jne". Ja yksi vanhempi hassumies piristi H:tä esittämällä hänelle tanssivaa leijonaa, oujee.:D Kun EJ soitti eilen, niin puhelimesta kuului sellainen epämääräinen mölinä ja sitten vaan kommentti, että okei, kaikki tahtoo lähettää teille terkkuja :)
5)Siitä huolimatta, että E:n äitykkä ei ollut uskonut minun tulevan ennen sunnuntaiaamua, vaan luullut sitä joksikin sairaaksi vitsiksi, oli hän tosi kiva minulle. Hän tuputti ruokaa ja pakotti pukemaan vappuaattona lainapipon ja -lapaset ja -villasukat, ja en jäätynyt vappumarssille (satoi räntää ja lunta ja tuuli). Kiitos.
6)Yksi löytynyt kamera!!
7)METSATÖLLIN KEIKKA!!!!!!Ihan sairaan hyvä keikka, sellaista folk-metallia, että ei ehkä ihan mun lempimusiikkigenreä, mutta se oli älyttömän hyvä!!
8)Vappuaattoiltana tosi hyvä bändi konventtitalolla, tanssin ainakin neljän poitsun kanssa ja talloin antaumuksella heidän jalkansa, tsihih. Tanssiminen on kivaa, vaikkei sitä osaa yhtään.
9) Ihana ruoka, pannukakkuja aamupalaksi, iihanaa.
10) Aika autenttisen kuvan saaminen maan asumisoloista. No. En mä nyt hirveän järkyttynyt ollut, kyllä sellaista on yhä Suomessakin, tosin lähinnä maaseudulla.

Oli siis hyvä matka, vaikkei viinaa maasta saanutkaan, paitsi baareista ja hulluista varastoista jotka heillä oli...:) Ja itseasiassa kyllä baarista eräälle sinnikkäälle myytiin siideritölkki mukaan. Että niin, se siitä kieltolaista... Harmi että oli huonot ilmat. Nyt on vähän ikävä ja monta vaikeaa kysymystä...

Aijoo, äiti soitti. Serkkunen on kipeä. Pahasti.